Nieuwsarchief

Nestore gaat testfase in

Van maart tot juli 2020 zal de virtuele coach NESTORE genieten van het gezelschap van senioren in Barcelona, Milaan en Schiedam/Rotterdam. Het Preventie Collectief zal in samenwerking met Hogeschool Rotterdam gedurende de pilotstudie de bruikbaarheid en de mogelijke impact van dit nieuwe systeem voor gezond ouder worden onderzoeken.

lees meer

Op pad met Nestore

Het Preventie Collectief verzorgt in samenwerking met Seniorenwelzijn een Preventielab voor NESTORE, de virtuele coach om zo lang mogelijk fit en vitaal te blijven. Het beeld bestaat soms dat ouderen nog weinig van nieuwe technologie gebruik maken. Niets is minder waar.

lees meer

Een nieuwe partner

Preventie Collectief gaat partnership met K2 Next aan. Net als het Preventie Collectief streeft K2 Next naar praktisch haalbare en onderscheidende oplossingen en een actiegerichte aanpak bij vernieuwing in de zorg en het sociaal domein.

lees meer

Meer dan 170 miljoen…

Wat zou er gebeuren als we op alle beleidsterreinen een preventie mindset en focus ontwikkelen?

lees meer

Preventie Collectief partner in Europees Consortium

Hoe kan nieuwe technologie en digitale coaching bijdragen aan het voorkomen van functieproblematiek op latere leeftijd? Dit is de vraag waarmee wij in de komende drie jaar, in een Europees consortium met 15 andere partijen, aan de slag gaan.

lees meer

Doen is het nieuwe leren

Samen met onze partners De Nieuwe GGZ en IVO brengen wij proeftuinen voor nieuwe psychiatrie en wijkpsychiatrie in een leeromgeving bij elkaar. Op 10 februari j.l. hadden wij onze eerste bijeenkomst.

lees meer

Wijkpsychiatrie in Den Haag

Wat kunnen we leren van de ontmanteling van Perron Nul of de voormalig prostitutie zone voor de GGZ opgaven waar we nu voor staan?

lees meer

Nisserwaard op wijkexpeditie

Nissewaard ziet preventie, in combinatie met gericht gebiedsgericht werken, als een praktische kans voor een succesvolle transformatie binnen het sociaal domein.

lees meer

Leiden – Wijkexpeditie

Transformatie binnen de psychiatrie combineert in onze ogen twee belangrijke perspectieven: preventie en een gebiedsgerichte benadering.

lees meer

Preventie, dat komt later wel?

De decentralisatie van zorgtaken naar de gemeenten is een feit, de transformatie lijkt op gang te komen, maar staat nog in de beginfase. Want nog te vaak horen wij: ‘preventie, dat komt later wel’.

lees meer